среда, 23 декабря 2015 г.

Фестиваль для учнівської молоді

«Разом на одній землі. Україна багатокультурна».

Відкриття Фестивалю відбулося 21 грудня 2015 року у ЗОШ №38 Запорізької міської ради. Учні 9-11 класів підготували презентації про історичний розвиток народів Півдня України – українців, росіян, болгар, татар та євреїв, особливості їхньої культури, віросповідань. Також розповіли про особистостей, які належали до певної національності, які стали відомі всьому світу як діячі науки, культури, мистецтва, правозахисники. Значна увага присвячена дослідженню релігійних, мовних, гендерних, соціальних, регіональних та інших особливостей полікультурного середовища українського суспільства.

Під час відкриття Фестивалю привернуто увагу до прав та свобод людей, які належать до різних національних груп та наголошено на нормативно-правових актах, таких як Міжнародний пакт про громадянські та політичні права; Конвенція про захист прав людини і основних свобод; Декларація про права осіб, що належать до національних або етнічних, релігійних та мовних меншин; Конституція України.
Також акцентувалася уваги на тому, що у контексті міжкультурного діалогу важливим є те спільне в минулій та сучасній історії народів України, що об’єднує людей, як громадян держави, незалежно від національної приналежності.
Запрошені на свято почесні гості, серед яких голова Запорізького товариства татарської культури «Алтин-Ай» Рахіма Ахмерова, представниця Запорізької єврейської громади «Яхад» Дякова Вікторія, голова Громадської організації «Арабський центр» Науфаль Хамдані, мали можливість поспілкуватися з учнями та розповісти їм про свій народ, який є частиною української громади та прагне жити в мирі та злагоді в державі Україна.


Комментариев нет:

Отправить комментарий

После текста обсуждения выбирайте подпись Анонимный