вторник, 23 февраля 2016 г.


Семінар для заступників директорів з виховної роботита вчителів правознавства м. Енергодар


       
18 лютого 2016 року на базі ЕБГ «Гармонія» науково-методичним центром управління освіти м. Енергодар проведено теоретико-практичний семінар для заступників директорів з виховної роботи та вчителів, які викладають правознавство на тему: «Патріотизм і громадянськість в духовному розвитку особистості».
         Питання, які було винесено нам обговорення:
1. Правове підґрунтя виховної роботи у процесі формування особистості громадянина-патріота України.
2. Українська національна ідентичність як фактор формування громадянина-патріота в системі освіти.
3. Роль громадських організацій у формуванні громадянської компетентності учнівської молоді
Доповідач: Богомолова Н. М., методист Регіонального інформаційно-аналітичного центру «Освіта та громадянське суспільство» Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти
 За сприяння Координаційної ради молодих юристів при Головному територіальному управлінні юстиції у Запорізькій області та за безпосередньої участі Запорізької громадської організації «Центр розвитку кар’єри «Професіонали» учасники семінару мали змогу ознайомитись із інтерактивними формами правоосвітньої діяльності.
         «Маршрут Безпеки» - це навчальний інструмент для підвищення обізнаності через особисте залучення до спільної діяльності.
Метою розробленого курсу є не тільки профілактика торгівлі людьми серед молоді, але й підвищення порогу толерантності до людей, які стали жертвами трафікінга.
Для реалізації мети пропагування та навчання молоді правилам поведінки, яка допоможе їм уникнути ризику стати жертвою торгівлі людьми, потрібен вельми ефективний сучасний освітній метод. Цей метод повинен не тільки інформувати про існуючі правила безпеки в різних життєвих моментах, але й навчити самостійно обирати усвідомлені моделі безпечної поведінки.

Запропонована кампанія розрахована на різні цільові групи, але переважно застосовується з профілактичною метою серед підлітків та молоді обох статей, починаючи з 14 років, які проживають міській або сільській місцевості, школярів, студентів, тощо. 




Комментариев нет:

Отправить комментарий

После текста обсуждения выбирайте подпись Анонимный