вторник, 14 июня 2016 г.

Тренінг з національно-патріотичного виховання за програмою «З Україною в серці»


З 7 до 10 червня 2016 р. навчання на тренінгу (який проводився відповідно до Плану семінарів-практикумів для педагогічних працівників позашкільних навчальних закладів на 2016 рік, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 25.12.2015 № 1360) з національно-патріотичного виховання за програмою «З Україною в серці» та отримали свідоцтва тренерів із патріотичного виховання, пройшли Богомолова Н. М. (методист Регіонального інформаційно-аналітичного центру «Освіта та громадянське суспільство», КЗ «ЗОІППО» ЗОР) та Шконда М.А. (директор Обласного центру патріотичного виховання молоді).
Учасники тренінгу - педагоги загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів, педагогічні працівники інститутів післядипломної педагогічної освіти, методисти районних (міських) методичних кабінетів з різних областей України.
Згідно програми на тренінгу учасники опрацювали наступні теми:
патріотизм як суспільна та особистісна цінність;
національно-патріотичне виховання у викликах часу;
концептуальні засади національно-патріотичного виховання;
аргументація у національно-патріотичному вихованні;
маніпуляція як загроза у національно-патріотичному вихованні;
технологічне забезпечення патріотичного виховання;
форми патріотичного виховання з доведеною ефективністю: обмін досвідом;
суспільна солідарність і партнерство у патріотичному вихованні;
участь дітей у житті суспільства як вияв патріотичної позиції.
Тренінг проводився на базі Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді
Тренери – Петрочко Ж.В. (доктор педагогічних наук, професор), заступник директора з науково-експерементальної роботи Інституту проблем виховання НАПН України) та Кириченко В.І. (кандидат педагогічних наук, старший науковий співробітник), завідувач лабораторії фізичного розвитку і здорового способу життя Інституту проблем виховання НАПН України).

З темою «Проблема патріотизму в сучасному науковому осмисленні. Патріотизм у приписах» виступив директор Інституту проблем виховання НАПН України – Бех І.Д., (доктор психологічних наук, професор, дійсний член АПНУ).

Учасники тренінгу не тільки дізналися про сучасні наукові підходи до національно-патріотичного виховання дітей та молоді, отримали методичне забезпечення для проведення заходів, опрацювали нові методики, а також мали нагоду довести власні надбання у проведенні заходів. Досвід Запорізької області у цьому напрямку був відзначений як сучасний та рекомендований для його популярізації та поширення в інших регіонах країни.







Комментариев нет:

Отправить комментарий

После текста обсуждения выбирайте подпись Анонимный