среда, 25 сентября 2019 г.

Засідання творчої групи


Національно-патріотичне виховання дітей та молоді – це комплексна системна і цілеспрямована діяльність органів державної влади, освітніх закладів, громадських організацій, сім’ї та інших соціальних інститутів щодо формування у молодого покоління високої патріотичної свідомості, почуття вірності та любові до Батьківщини, турботи про благо свого народу, готовності до виконання громадянського і конституційного обов’язку із захисту національних інтересів, цілісності, незалежності України, сприяння становленню її як демократичної, соціальної та  правової держави.
Найважливішим  пріоритетом національно-патріотичного виховання, його стратегічною метою є формування особистості громадянина та патріота і, відповідно, підготовка фахівців,  які зможуть організувати процес національно – патріотичного виховання молодого покоління. 24 вересня 2019 року на базі КЗ «ЗОІППО» ЗОР було проведено чергове  засідання творчої групи, яка працює в межах проведення Всеукраїнського експерименту відповідно з  наказом Міністерства освіти і науки України від 03.04.2018 № 313 «Про проведення експерименту всеукраїнського рівня «Система підготовки фахівців соціальної сфери до національно-патріотичного виховання дітей та молоді на засадах соціального партнерства» на базі навчальних закладів Запорізької області у 2017-2022 роках», та наказом Департаменту освіти і науки Запорізької облдержадміністрації від 08.05.2018 р. №318.
Основне питання черги денної засідання творчої групи - розробка діагностичного інструментарію, який дасть можливість виявити рівень готовності фахівців соціальної сфери до національно – патріотичного виховання дітей та молоді на засадах соціального партнерства.
В процесі роботи були використані інтерактивні форми - «Світове кафе», «Інтерактивна пилка». Плідна робота учасників творчої групи дала свої
 результати  - підготовлена анкета для опитування суб’єктів   національно – патріотичного виховання  в навчальних закладах, які увійшли до експерименту.



Комментариев нет:

Отправить комментарий

После текста обсуждения выбирайте подпись Анонимный