вторник, 19 июня 2018 г.

Засідання Координаційної ради з національно-патріотичного виховання дітей та молоді


Керуючись Указом Президента України від 13.10.2015 № 580/2015 «Про Стратегію національно-патріотичного виховання дітей і молоді на 2016-2020 роки», відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 16.06.205 № 641 «Про затвердження Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді», Заходів щодо реалізації Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді та методичних рекомендацій щодо національно-патріотичного виховання у загальноосвітніх навчальних закладах, рішення колегії Департаменту освіти і науки облдержадміністрації від 18.11.2015, затвердженого наказом Департаменту освіти і науки облдержадміністрації від 20.11.2015  № 0379 19 червня 2018 року у КУ Запорізькому обласному центрі молоді відбулося чергове засідання Координаційної ради з національно-патріотичного виховання дітей та молоді при Департаменті освіти та науки ЗОДА.
Відповідно до наказу Департаменту освіти і науки облдержадміністрації від 22.12.2015 № 0717 «Про створення та склад Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання дітей та молоді» оганізаційно-технічне забезпечення роботи Ради здійснюється «Регіональним науково-методичним центром «Освіта та громадянське суспільство» КЗ «ЗОІППО» ЗОР.
            19 червня 2018 року в приміщенні КЗ «Обласний центр молоді» ЗОР відбулося чергове засідання Координаційної ради.
Оновлений та затверджений склад Координаційної ради ради з питань національно-патріотичного виховання дітей та молоді при Департаменті освіти та науки ЗОДА розглянув такі питання:
Волонтерство як складова реалізації освітньої реформи у державі.
Доповідач: Макаренко Т.М. - методист регіонального  науково-методичного центру «Освіта та громадянське суспільство» комунального закладу «Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» Запорізької обласної ради.
 Завдання дослідно-експериментальної роботи Всеукраїнського рівня  за темою: «Система підготовки фахівців соціальної сфери до національно-патріотичного виховання дітей та молоді на засадах соціального партнерства» на базі навчальних закладів Запорізької області на наступний 2018/2019 навчальний рік.
Доповідач: Богомолова Н.М. - методист регіонального науково-методичного центру «Освіта та громадянське суспільство» КЗ «ЗОІППО» ЗОР.
Міжнародно-інтеграційна практика педагогів та використання її в національно-патріотичному вихованні учнівської молоді (із досвіду Запорізького колегіуму "Елінт" Запорізької міської ради Запорізької області). 
Доповідач: Зайковська О.А. – директор Запорізького колегіуму "Елінт" Запорізької міської ради Запорізької області.
Про впровадження Концепції підтримки та сприяння розвитку дитячого громадського руху в Україні (розпорядження КМУ від 11.04.2018 р. № 281-р).
Доповідач: Шконда М.А. – директор КЗ «Обласний центр патріотичного виховання» ЗОР.
 Звіт про виконання плану роботи Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання дітей та молоді при ДОН ЗОДА за І півріччя 2018 року та проект плану на наступне півріччя.
Доповідач: Мальований М.М. - заступник голови КР, завідувач регіонального науково-методичного центру «Освіта та громадянське суспільство» КЗ «ЗОІППО» ЗОР.
Після обговорення питань  та наданих пропозицій було затверджено план роботи Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання дітей та молоді на ІІ півріччя 2018 року та схвалено рішення наради.



Комментариев нет:

Отправить комментарий

После текста обсуждения выбирайте подпись Анонимный