вторник, 16 апреля 2019 г.

Проект «Дубочок» крокує закладами освіти.


 12 квітня в Запорізькому машинобудівному вищому професійному  училищі  відбулись заходи в межах реалізації проекту "Волонтерський загін «ДІЯ» ім. Сергія Калініна", яким керує викладач училища Богуславська Тетяна Павлівна. Проект присвячено пам’яті випускника училища, який загинув під Іловайськом,  ім’я якого носить загін.
До участі у висадці дубочків були запрошені батьки загиблого, його донька, учні училища. Адміністрація училища, Олійник О.М. - директор та Попова Н.Г. – заступник директора, звернули увагу присутніх учнів на важливість заходу та велике значення пам’яті про тих, хто віддав життя за свободу України, можливість мирно жити та навчатися.
Перед учнями виступили співавтори проекту – Мальований М.М., завідувач РНМЦ «Освіта та громадянське суспільство» КЗ «ЗОІППО» ЗОР, Макаренко Т.М., методист Центру та віцепрезидент обласної громадської організації Всеукраїнська федерація «СПАС» Рижов К.А.



Учні Терпіннівської загальноосвітньої школи I-III ступенів Мелітопольського району Запорізької області  з класним керівником Сечкар Ю.О. обрали історико - краєзнавчий напрям участі у проекті «Вирости дубочок для синів та дочок». Обраний ними напрям не випадковий, адже на території села Терпіння знаходять заповідник «Цілющі джерела» і дуб - патріарх. Йому близько 500 років, висота 40 метрів, а окружність стовбура 6 метрів. Коріння його розрослися в діаметрі аж на 100 метрів. Терпіннівський  дуб -  символ міцності духу і душевної чистоти і внесений до природно-заповідного фонду Запорізької області.
10 квітня 2019 р. учні висадили на території дитячого майданчика по вулиці 8 березня (с. Терпіння) 5 дубочків.




Комментариев нет:

Отправить комментарий

После текста обсуждения выбирайте подпись Анонимный