среда, 15 мая 2019 г.

засідання творчої групи «Система підготовки фахівців соціальної сфери до національно-патріотичного виховання дітей та молоді на засадах соціального партнерства»


  14 травня 2019 року на базі КЗ «Козацький ліцей» ЗОР під головуванням Мальованого Миколи Михайловича, завідувача регіонального науково-методичного центру «Освіта та громадянське суспільство» проведено засідання творчої групи «Система підготовки фахівців соціальної сфери до національно-патріотичного виховання дітей та молоді на засадах соціального партнерства» на базі навчальних закладів Запорізької області на 2017 – 2022 роки». Творча група працює в межах проведення Всеукранського експерименту (наказ Міністерства освіти і науки України від 03.04.2018 № 313 «Про проведення експерименту всеукраїнського рівня за темою «Система підготовки фахівців соціальної сфери до національно-патріотичного виховання дітей та молоді на засадах соціального партнерства» на базі навчальних закладів Запорізької області у 2017-2022 роках», наказу Департаменту освіти і науки Запорізької облдержадміністрації від 08.05.2018 р. №318) за даною темою.
        До участі в роботі були запрошені не тільки члени творчої групи, але й партнери – Заверико Наталія Віталіївна, кандидат педагогічних наук, профессор, завідувач кафедри соціології ЗНУ, науковий консультант експериментальної роботи,  Шумада Роман Ярославович, завідувач обласного науково-методичного центру моніторингових досліджень якості освіти КЗ «ЗОІППО» ЗОР,  Данченко Дмитро Вікторович, голова  Міжнародного Благодійного Фонду «Фонд інноваційних проектів» - організація, яка спрямована на соціальне партнерство, підтримку та розвиток новацій.
         Інформація щодо підтримки креативних проектів в сфері підвищення якості життя та про створення «Інноваційно-культурного центру в с.Балабіно», якою поділився Данченко Д.В., викликала живий інтерес присутніх та спонукала до пошуку креативних ідей для подальшої співпраці з фондом.
       Про здійснення національно-патріотичного виховання на засадах соціального партнерства із досвіду співпраці з Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) поділилися  члени творчої групи Макаренко Тетяна Михайлівна, методист регіонального науково-методичного центру «Освіта та громадянське суспільство», Самарська Тетяна Миколаївна, заступник директора Новоалександрівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Запорізького району та  Філоненко Юлія Володимирівна, педагог-організатор КЗ «Козацький ліцей» ЗОР.
   Результати проведення моніторингового дослідження стану громадянської компетентності класних керівників учнів старшої школи щодо виявлення рівня готовності фахівців соціальної сфери до національно-патріотичного виховання дітей та молоді на засадах соціального партнерства підготували та висвітлили Шумада Роман Ярославович  та Богомолова Наталія Миколаївна, Онопко Оксана Олександрівна.
   Учасники творчої групи отримали завдання для подальшої самостійної роботи в рамках експерименту до наступного засідання.
     Регіональний науково-методичний центр висловлює подяку директору  КЗ «Козацький ліцей» ЗОР Губіній Оксані Олександрівні за створені умови для плідної роботи членів творчої групи.



Комментариев нет:

Отправить комментарий

После текста обсуждения выбирайте подпись Анонимный