среда, 20 ноября 2019 г.

Засідання науково - практичного круглого столу «Козацька педагогіка. Проблеми і перспективи розвитку в Запорізькому краї,в Україні».

19 листопада 2019  в межах реалізації Всеукраїнського експерименту «Підготовка фахівців соціальної сфери до національно – патріотичного виховання дітей та молоді на засадах соціального партнерства» року методист Регіонального науково - методичного центру «Освіта та громадянське суспільство» Онопко Оксана Олександрівна  взяла  участь у засіданні науково - практичного круглого столу «Козацька педагогіка. Проблеми і перспективи розвитку в Запорізькому краї,в Україні».

Для обговорення були визначені такі питання:
1.        Суть і значення козацької педагогіки для сучасного українського суспільства.
2.         Запорозький край, як центр розвитку козацької педагогіки в Україні.
3.        Проблеми і перспективи розвитку козацької педагогіки на сучасному історичному етапі в Україні.
4.        Напрямки розвитку козацької педагогіки в сучасній системі освіти в Україні.
5.        Соціальне партнерство в напрямку козацького виховання української молоді.
У своєму виступі Оксана Олександрівна наголосила, що козацьку педагогіку ми розглядаємо саме як дієвий  підхід до здійснення навчання та виховання учнівської молоді на засадах соціального партнерства. Саме тому велику увагу приділяємо національно-патріотичному, громадянському вихованню і як складової означеного – волонтерській діяльності. В цьому році РНМЦ «Освіта та громадянське суспільство»  разом з нашими партнерами, громадською організацією «СПАС» започаткували акцію «Посади дубочок для синів та дочок». Результати  будуть підведені на обласному фестивалі координаторів волонтерського руху в закладах освіти, який відбудеться 29 листопада на базі Інженерного інституту Запорізького національного університету об 11-00.
Запрошуємо всіх присутніх до участі.


Комментариев нет:

Отправить комментарий

После текста обсуждения выбирайте подпись Анонимный