четверг, 16 марта 2017 г.

15 березня у Запорізькому обласному інституту післядипломної педагогічної освіти відбулась зустріч науково-педагогічних, педагогічних працівників інституту, педагогів-слухачів курсів підвищення кваліфікації та учасників тренінгу «Школа волонтерів» з представниками козацького руху та громадських організацій Запорізької області. У заході взяли участь керівництво інституту, співробітники Регіонального науково-методичний центру «Освіта та громадянське суспільство», інших структурних підрозділів КЗ «ЗОІППО» ЗОР.

Напередодні було відзначено День українського добровольця. Саме ця подія стала головною темою заходу, у якому взяли участь представники керівництва Координаційної ради з питань козацтва Сухінін Д.В., Білан П.А., Деркач М.О., Лямцев К.К., Лапін І.Є.

Зустріч було розпочато гімном України, молебнем за військовими та хвилиною мовчання. Сухінін Д.В. висловив подяку освітянам за підтримку воїнів АТО та відзначив, що завдяки різноманітним акціям, в яких беруть участь освітяни, а також самі учні та їх батьки, показується приклад молодому поколінню. Він наголосив, що козацькими організаціями проводяться робота по захисту України, Запорізької області, зокрема, а також виховна, культурна, патріотична та просвітницька діяльність як серед дорослих так і серед шкільної молоді регіону. Викладачам було запропоновано взяти участь у наповненні «Альманаху українського козацтва», «Дні козацьких перемог», який відбудеться 4 червня на о.Хортиця, «Дні Байди Вишневецького». Присутніх було запрошено до першої Козацької бібліотеки ім. Байди Вишневецького, яка розташована у Запорізькій державній інженерній академії. У наповненню бібліотечного фонду взяли учать і співробітники Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, презентувавши різноманітну літературу.
Було зазначено, що в області проводяться патріотичні акції «Школярам про армію», «Вшануємо могили пращурів-героїв», «Молоді про Українську армію». Гості закликали присутніх до участі у волонтерському русі, а також до активної діяльності у різноманітних заходах козацьких та інших громадських організацій.

Лямцев К.К. наголосив на актуальності впровадження «Програми розвитку і функціонування української мови в Запорізькій області на 2016-2020 роки».


До спільної роботи закликав і Білан П.А., наголосивши на Указі президента України №43/2017 Про Концепцію вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2017- 2020 роки.


Військовий капелан Володимир акцентував увагу на необхідності духовного єднання українців в ім’я захисту Вітчизни.

На базі запорізького обласного інституту проходить тренінг «Школа волонтерів», саме перед її учасниками виступили Сухінін Д.В. та інші представники козацького руху регіону.


В рамках зустрічі була підписана угода про співпрацю між Запорізьким обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти та обласною координаційною радою козацтва в Запоріжжі.

В.о. ректора професор Гура Т.Є. висловила подяку гостям за участь у заходах присвячених Дню українського добровольця і запевнила керівників козацьких та інших громадських організацій у тому, що колектив інституту завжди був і буде флагманом у здійснені громадянсько-патріотичного виховання учнівської молоді.


Комментариев нет:

Отправить комментарий

После текста обсуждения выбирайте подпись Анонимный