среда, 22 марта 2017 г.

Виставки «Сучасні заклади освіти»

17 березня 2017 року в рамках Восьмої міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти» проведені круглий стіл «Формування громадянської компетентності учнів на уроках «Захист Вітчизни» в рамках Нової української школи» та науково-практичний семінар «Всеукраїнський проект «Розвиток соціальної згуртованості субєктів освітнього процессу». У заходах прийняла участь  методист РНМЦ «Освіта та громадянське суспільство»  Федорець І.А.










   

Збройна агресія, окупація частини території держави та затяжне військове протистояння на Сході України вимагає кардинального переосмислення важливості військово-патріотичного виховання молоді, відповідно до Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки, затвердженої Указом Президента України від 13 жовтня 2015року №580. Важливим елементом військово-патріотичного виховання молоді є якісне викладання предмета «Захист Вітчизни» в загальноосвітніх навчальних закладах України.
В.С.Качуровський, завідувач відділу методики викладання фізичної культури та захисту Вітчизни КВНЗ КОР «Академія неперервної освіти» зауважив, що великий відсоток викладачів предмету не мають досвіду служби в Збройних силах або освіти військовослужбовця, що призводить до організації занять предмету «Захист Вітчизни» тільки в межах класної аудиторії, без практичних занять та навчально-польових занять. Також він звернув увагу на проблеми з обладнанням кабінетів «Захист Вітчизни».  
О.В. Мельник, заступник директора Інституту проблем виховання НАПН України ознайомив учасників з Проектом «Я громадянин-сімянин-професіонал».
Представником громадської організації Центр воєнної політики та політики безпеки, що започатковано Центром спільно з Міністерством освіти та науки України та Міністерством оборони України. Проект, спрямований на комплексне  вирішення питань забезпечення викладання предмета «Захист Вітчизни» в загальноосвітніх навчальних закладах України. Центром з квітня 2016 року видається для методистів та вчителів спеціальна інформаційно-довідкова вкладка «Захист Вітчизни» до журналу «Оборонний вісник». Вкладка містить тематичні розробки та методики проведення практичних занять, навчально-польових занять, форми планів-конспектів, операційних карт, презентацій, що сприяє отриманню методистами та вчителями новітніх матеріалів у військовій галузі.
 О.С. Бондарчук, завідуючий організаційно-масовим відділом  Центру національно-патріотичного виховання дітей та молоді Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді МОН України «Гра «Джура» як один із видів польових зборів», презентував «підручну книжечку»  «Джура -2016 Хаджибейська січ».
На науково-практичному семінарі «Всеукраїнський проект «Розвиток соціальної згуртованості субєктів освітнього процесу» фахівці Данської ради у справах біжинців презентували програму захисту «Психосоціальна підтримка дітей та дорослих-невід’ємна частина міжнародних програм допомоги населенню, яке постраджало в наслідок конфліктів на сході України».
Змістовними та цікавими були виступи викладачів предмету «Захист Вітчизни» з м.Києва та Київської області.






Комментариев нет:

Отправить комментарий

После текста обсуждения выбирайте подпись Анонимный