среда, 29 ноября 2017 г.

Обмін досвідом координаторів волонтерського руху

20-24листопада за підтримки GIZ відбулась робоча поїздка координаторів волонтерського руху закладів освіти до м.Полтави. Мета поїздки – обмін досвідом. Проект «Волонтерство в кожний навчальний заклад» представляли 12 координаторів із різних навчальних закладів та районів Запорізької області. Під час перебування в Полтаві учасники проекту відвідали в перший день перебування Полтавський інститут післядипломної освіти, Центр «Світло надії»: місія організації - надання широкого спектру соціальних послуг та створення умов для сталого функціонування систем громадського здоров’я на рівні кращих міжнародних практик. Центр розвитку дитини - заклад працює з дітьми та їх батьками, пропонуючи послуги на безкоштовній основі залежно від потреб та віку дитини. Зустрілися з представником благодійного фонду «Серце до серця». Координатори проекту «Волонтерство в кожний навчальний заклад» - Макаренко Т., Редько О., Герасименко В., Савченко В. презентували свої наробки.



Наступного дня члени робочої групи побували у Великих Сороченцях, відвідали Великосорочинський загальноосвітній навчальний заклад. Спілкування з керівництвом школи, педагогами, учнями показало, що у нас є багато спільного – інтереси, проблеми, плани, досягнення, бажання. Директор школи Солод Іван Васильович зацікавився діяльністю організації «Спас» та «Хортинг» у Запоріжжі, виявив бажання відвідати навчальні заклади Запорізької області. Ми завжди раді гостям, педагогам-однодумцям, готові ділитися і передавати свій досвід. У Великих Сороченцях досвідом ділилися Ралько О., Самарська Т., Звягіна О., Паржиховська В.


Побували члени групи і у комунальному закладі "Полтавська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №24 Полтавської міської ради Полтавської області". Директор школи Дудко Людмила Миколаївна ознайомила з роботою педагогічного колективу, провела екскурсію по школі. Запросила на майстер-клас, який проводила Ткачук Алла, педагогів і старшокласників. Майстер-клас «Демократизація освітнього простору сучасної школи» справив позитивне враження на педагогів і учнів школи, викликав інтерес і бажання рухатися в заданому напрямку. Директор школи звернулась з проханням передати методичні матеріали проведеного майстер-класу педагогічному колективу для подальшої роботи.






Останній об’єкт, який відвідали учасники поїздки - «Полтавський батальйон небайдужих» — найпотужніша на Полтавщині та одна з найчисленніших в Україні волонтерських організацій допомоги українським військовим у зоні АТО. Займається постачанням їжі, одягу, маскувальних сіток, автотранспорту, різноманітних приладів тощо, ремонтом техніки, лікуванням та реабілітацією бійців, а також роботою з їх дітьми. Працює при Успенському соборі Полтави. Організацію заснували навесні 2014 року архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір та його однодумці з Полтави - Наталія Гранчак, Наталія Святцева, Наталія Челепа і Олександра Сиротенко. Наталія Гранчак при зустрічі зауважила, що молодь останнім часом в меншій мірі проявляє активність. Тому ми ще раз переконадись, що справа, яку започаткували ми – педагогічний супровід волонтерства в закладах освіти нашої області, є невід’ємною складовою формування громадянської компетенції та національно-патріотичного виховання молоді. Своїм досвідом поділились Кривобок Н., Устименко А., Яценко.


         Перебуваючи у Полтаві, учасники поїздки відвідали і історичні місця – поле Полтавської битви, Успенський та Хрестовоздвиженський монастир, особливе враження у учасників  залишив музей М.В.Гоголя у с.Гоголеве.

         

Комментариев нет:

Отправить комментарий

После текста обсуждения выбирайте подпись Анонимный