вторник, 29 января 2019 г.

Засідання Координаційної Ради з питань національно-патріотичного виховання при Департаменті освіти і науки Запорізької облдержадміністрації.


29 січня 2019 року в приміщені комунального закладу «Запорізький обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичної підготовкою «Захисник» Запорізької обласної ради  відбулось засідання Координаційної Ради з питань національно-патріотичного виховання при Департаменті освіти і науки Запорізької облдержадміністрації.
Робота Координаційної Ради розпочалась з хвилини мовчання, приуроченої до 101-річниці бою під Крутами, котрий для Українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність. В цей день у 1918 році на залiзничнiй платформi в Крутах перебувало до 520 українських воякiв, юнакiв і студентiв, озброєних 16 кулеметами та однією гарматою. Росіяни вдесятеро переважали, мали бронепотяг та артилерію. Бій під Крутами став боєм за майбутнє України.
Завдяки звитязі та сміливості українських вояків ворожий наступ більшовиків на Київ було зупинено на кілька днів, коли тривали переговори між Українською Народною Республікою і країнами Четверного союзу. Важливо було, аби на той момент українська столиця перебувала під контролем Центральної Ради. 9 лютого 1918 року Брестський мирний договір було підписано. Він означав визнання самостійної Української Народної Республіки суб’єктом міжнародних відносин.
На розгляд членів Координаційної Ради  були винесені питання:
 - «Про хід виконання І етапу експериментальної роботи всеукраїнського рівня «Система підготовки фахівців соціальної сфери до національно-патріотичного виховання дітей та молоді на засадах соціального партнерства»;
- «Роль та значення предмету «Захист Вітчизни» у вихованні патріотизму старшокласників»;
- Патріотичне виховання в умовах ліцею «Захисник»;
Також були обговорені та затверджені звіт про роботу Координаційної ради у ІІ півріччі 2018 року та план роботи на І півріччя 2019 року.
Керівництво та педколектив комунального закладу «Запорізький обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичної підготовкою «Захисник» Запорізької обласної ради (директор Стрельніков М.В.) ознайомили членів Координаційної Ради та присутніх з досвідом з національно-патріотичного виховання ліцеїстів в закладі освіти.






Комментариев нет:

Отправить комментарий

После текста обсуждения выбирайте подпись Анонимный