пятница, 1 февраля 2019 г.

Семінар «Актуальні питання краєзнавчої роботи та національно – патріотичного виховання».



 30 січня 2019 року на базі КЗ «Центр туризму» ЗОР  пройшов обласний семінар на тему «Актуальні питання краєзнавчої роботи та національно-патріотичного виховання». Участь в семінарі взяли  педагогічні працівники Запорізької області, які працюють у напрямках патріотичного виховання учнівської молоді, історичного краєзнавства, відповідальні за проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл»(«Джура») (60 осіб).
Співробітники РНМЦ «Освіта та громадянське суспільство»  взяли активну  участь у проведенні практикуму за темою  «Нові акценти національно – патріотичного виховання».
Також Богомолова Н.М., методист центру, провела з  учасниками семінару навчальну гру «Країна гідності». «Країна гідності» - це карткова гра, у якій гравцям як членам парламенту пропонується прийняти рішення щодо соціальної політики та соціальних прав у рамках плану розвитку на найближчі п’ять років. Добираючи аргументи під час прийняття рішень, гравці більше дізнаються про соціальні права та їх зв’язки з соціальною політикою.
Гра спонукає людину до зростання громадянської активності щодо просування соціальних прав через дії різного масштабу на місцевому або ж національному рівні.
Під  час гри   учасники семінару приймали  рішення, шляхом бурхливого обговорення,  для гармонійного, всебічно розвиненого життя умовної країни на найближчі 5 років. А по закінченні, отримавши результаті своєї діяльності, поділилися своїми почуттями  та враженнями.
По закінченні семінару від учасників надходили пропозиції щодо подальшої співпраці з РНМЦ «Освіта та громадянське суспільство» та, запрошення до проведення гри «Країна гідності» в навчальних закладах як з учнівською молоддю, так із педагогами. 



Комментариев нет:

Отправить комментарий

После текста обсуждения выбирайте подпись Анонимный