среда, 13 февраля 2019 г.

Засідання творчої групи з проведення Всеукраїнського експерименту


Відповідно до Програми дослідно-експериментальної роботи всеукраїнського рівня за темою «Система підготовки фахівців соціальної сфери до національно-патріотичного виховання дітей та молоді на засадах соціального партнерства» на 2017-2022 роки, затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України від 03.04.2018 р. №313 триває ІІ (концептуально-діагностичний) етап.

12 лютого 2019 року, згідно плану,  проведено засідання творчої групи.
В роботі творчої групи взяли участь науково-педагогічні, педагогічні працівники 13 закладів освіти, регіональний представник Уповноваженого з прав людини Верховної Ради України в Запорізькій області, працівники партнерських організацій: Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області, Управління патрульної поліції Запорізької області, Першого Запорізького місцевого центру безоплатної вторинної правової допомоги, Обласного центру патріотичного виховання молоді; Обласної наукової бібліотеки, Обласної бібліотеки для юнацтва; представники громадських організацій - Всеукраїнської федерації «Спас», «Центр реформ, демократії та права», «Центр розвитку кар’єри «Професіонали», Благодійного фонду «Карітас» (30 осіб).
Відкрив роботу творчої групи Мальований М.М., який наголосив, що завданнями на другому етапі експериментальної роботи є:
-обгрунтування методологічних та теоретичних основ процесу підготовки фахівців соціальної сфери до національно-патріотичного виховання дітей та молоді;
-уточнення компонентів, критеріїв та показників готовності фахівців соціальної сфери до національно-патріотичного вихованні дітей та молоді на засадах соціального партнерства;
-добір діагностичного інструментарію для проведення експериментальної роботи;
-розроблення методики діагностування готовності фахівців соціальної сфери до національно-патріотичного виховання дітей та молоді на засадах соціального партнерства.
Керівник творчої групи Богомолова Н.М. презентувала учасникам результати опитування старшокласників щодо громадянськості та патріотизму, проведеного РНМЦ «Освіта та громадянське суспільство» у 2018 році та розглянула поняття «патріотизму» у сучасному науковому омисленні.
Учасники творчої групи працювали в групах та готувались до проведення опитування щодо визначення рівня готовності фахівців соціальної сфери до національно-патріотичного виховання на засадах соціального партнерства.









Комментариев нет:

Отправить комментарий

После текста обсуждения выбирайте подпись Анонимный