пятница, 17 февраля 2017 г.

НАУКОВО-МЕТОДИЧНІ ПУБЛІКАЦІЇ

Протягом 2016 року науковими здобутками співробітників Регіонального інформаційно-аналітичного центру «Освіта та громадянське суспільство» стали наступні конференції та наукові публікації:

   - Міжнародна науково-практична конференція «Партнерська взаємодія і системі інститутів соціальної сфери». (м.Ніжин). Учасники у складі Мальований М.М., Богомолова Н.М., Долгова О.В., Федорець І.А. опублікували матеріали «Взаємодія освіти та громадянського суспільства як умова формування свідомого громадянина-патріота з досвіду роботи Регіонального інформаційно-аналітичного центру «Освіта та громадянське суспільство».


 - Міжнародна науково-практична конференція «Пріоритетні напрямки вирішення актуальних проблем виховання в освіті» (м.Харків). Учасники у складі Мальований М.М., Богомолова Н.М., Долгова О.В., Макаренко Т.М., Федорець І.А. опублікували матеріали «Громадянське суспільство як фактор формування особистості громадянина-патріота в системі освіти».




  -   Міжнародній науково-практичній конференції «Людина та соціум: сучасні проблеми взаємодії (психологічні та педагогічні аспекти)» (м.Львів). Учасники у складі Мальований М.М., Богомолова Н.М. опублікували матеріали «Міжетнічні відносини учнів старшої школи як фактор формування громадянської ідентичності».




   -       Міжнародна науково-практична конференція «Психологія та педагогіка: історія розвитку, сучасний стан та перспективи досліджень» (м.Одеса). Учасники у складі Мальований М.М., Богомолова Н.М. опублікували матеріали «Міжкультурні відносини як сфера формування особистості громадянина».





-       ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Неперервна освіта нового сторіччя: досягнення та перспективи» (м.Запоріжжя). https://drive.google.com/file/d/0BxCUzqlHYekrbjQ4dkRSbWdCZ2s/view 

 -       International Scientific – Practical Conference Theoretical and applied researches in the field of pedagogy, psychology and social science: Conference Proceedings. (Kielce, Poland). Співробітники у складі Мальований М.М., Богомолова Н.М., Попович Я.М. опублікували тези за темою «Толерантність в міжкультурній взаємодії як принцип полікультурної освіти в Україні: регіональний аспект».



- Збірник матеріалів Всеукраїнської науково-практичної конференції «Громадянське і патріотичне виховання у сучасному освітньому просторі України: проблеми та перспективи.» (м.Чернівці). Співробітники у складі Мальований М.М., Богомолова Н.М., Долгова О.В., Федорець І.А. опублікували тези «Формування громадянської ідентичності учнів».



    - Всеукраїнська науково-практична конференція «Актуальні питання педагогіки та психології: наукові дискусії» (м. Харків).
    - Всеукраїнська науково-практична конференція «Актуальні питання національно-патріотичного виховання дітей та молоді: досвід та проблеми».
    - Всеукраїнська науково-практична конференція "Психолого-педагогічні засади формування міжкультурної свідомості учня як потреба та необхідність ( м. Мелітополь).




- Навчально – методичний посібник для середніх та вищих навчальних закладів «Національно – патріотичне виховання дітей та молоді». Авторський колектив Мальований М.М., Богомолова Н.М., та ін.






- Навчальний посібник «Технології соціальної роботи» (співавтор Арабаджиєв Д.Ю.)









- «Культурне розмаїття й міжкультурна комунікація» (м.Мелітополь). Співавтори Доглова О.В., Макаренко Т.М., Федорець І.А. «Толерантність формування свідомого громадянина патріота України».




               Методичні посібники:
   - «Права та обов’язки дитини, закон і відповідальність (виховна година)» (Богомолова Н.М.).

- «Правове підґрунтя виховної роботи у процесі формування особистості громадянина України» (Мальований М.М., Богомолова Н.М.Долгова О.В.).

- «Роль дитячих та молодіжних громадянських організацій у формуванні громадянської компетентності учнівської молоді» учасники Богомолова Н.М., Федорець І.А. (м.Запоріжжя).






- Соціологічне опитування «Готовність учасників навчально-виховного процесу до міжкультурної комунікації у навчально-виховному середовищі загальноосвітніх та позашкільних закладів Запорізької області».

Детальніше:




Участь у виставці за номінацією «Інноваційні підходи в закладах освіти до процесу формування творчої особистості та виховання громадянина-патріота» на тему «Роль учнівського самоврядування у формуванні особистості громадянина-патріота», учасники Мальований М.М., Богомолова Н.М.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

После текста обсуждения выбирайте подпись Анонимный