вторник, 23 мая 2017 г.

Запорізьким обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти в рамках ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Неперервна освіта нового сторіччя: досягнення та перспективи» 19.05.2017 року проведено круглий стіл у приміщенні «центру національних культур Сузір’я» Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки на тему «Культурне різноманіття як ресурс для розвитку суспільства», присвячений Всесвітньому дню культурного різноманіття в ім’я діалогу та розвитку.
Мета заходу: об’єднання зусиль інституцій громадянського суспільства, освітніх та культурних закладів, органів державної влади, місцевого самоврядування у розвитку культури України. Девіз: «Від єдності різноманітних культур до єдності країни!».
У заході прийняли участь громадські організації, які представляють різні національні групи, що проживають в області, ГО "Просвіта", наукові працівники та представники вищих учбових закладів (Запорізької державної інженерної академії, Запорізького Національного технічного університету), КЗ «Запорізька спеціалізована школа-інтернатІ ІІ-ІІІ ступенів Січовий Колегіум», письменники, журналісти, члени Координаційної ради з питань козацтва Запорізької облдержадміністрації, МГО "Міжнародний союз козаків "Запорозька Січ", Запорізька обласна організація «Дивосвіт», літературне об’єднання «Пошук», КЗ «Центр туризму» ЗОР.
Доповідачі наголосили на важливості інформувати громадськість про цінність і важливість розмаїття культур і, зокрема, сприяти за допомогою освіти та засобів масової інформації усвідомленню позитивної ролі культурної різноманітності. Було підкреслено важливу роль розвитку та підтримки мультікультури з боку державних установ та громадських організацій.  Важливими були висновки щодо необхідності проведення спільних культурно-історичних та мистецьких заходів, які взаємо доповнюють та збагачують українську та світову культуру. Кожен з нас повинен прагнути до того, щоб плюралізм культур, завдяки встановленню діалогу між ними, став нашим спільним багатством. Тільки таким чином ми зможемо уникнути трагічних конфліктів і домагатися сталого розвитку, гарантувати який мають стійкість розмаїття культур і продовження конструктивного і пильного діалогу.


З цікавими доповідями в науковому та громадсько-політичному аспектах проблеми виступили Микола Мальований, Антон Мних, Костянтин Лямцев, Дмитро Арабаджиэв, Юрій Олійник, Тетяна Макаренко, Володимир Шпірко, Павло Білан, Леонід Собакар, Віта Михайлова, Дмитро Сухінін. Валерія Петряковська.


Комментариев нет:

Отправить комментарий

После текста обсуждения выбирайте подпись Анонимный