среда, 6 декабря 2017 г.

Обласний фестиваль волонтерів

4 грудня 2017року напередодні Міжнародного святкування Дня волонтера відбувся обласний фестиваль волонтерів. Захід проведено Запорізьким обласним центром молоді та Регіональним науково-методичним центром «Освіта та громадянське суспільство» КЗ «ЗОІППО» ЗОР за підтримки Обласного центру патріотичного виховання та Запорізької обласної державної адміністрації. У заході взяли участь волонтери, представники волонтерських та молодіжних громадських організацій, студентська та учнівська молодь. Вперше у фестивалі взяли участь координатори волонтерського руху в закладах освіти. Загальна кількість присутніх склала 100 осіб.
Фестиваль було розпочато з проведення «Живої бібліотеки», під час якої волонтери ділилися історіями своїх справ. Потім відбулась презентація Альманаху «Волонтерство у кожному навчальному закладі Запорізького краю» (видано за підтримки Департаменту освіти і науки Запорізької державної адміністрації та Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ). В ньому презентовано проекти координаторів волонтерського руху в навчальних закладах Запорізького краю, що були започатковані волонтерами-учніми. Видання є унікальним, тому що ставить за мету не тільки певну статистичну інформацію, а й ще є книгою гордості за запорізьких освітян, які власним прикладом створюють громадянське суспільство навколо себе.


Після проведених заходів відбулося урочисте нагородження волонтерів Запорізької області почесними грамотами за свою працю та Особовими книжками волонтера. Координаторів волонтерського руху в закладах освіти привітали та вручили подяки заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін та Наталія Власова, начальник Управління молоді, фізичної культури та спорту ЗОДА.

Завідувач РНМЦ «Освіта та громадянське суспільство» Мальований М.М. та методист центру Макаренко Т.М., яка координує проект «Волонтерство в кожний навчальний заклад» відзначили педагогів-волонтерів м.Запоріжжя та Запорізької області за дорученням Департаменту освіта та науки Запорізької державної адміністрації та ректорату КЗ «ЗОІППО» ЗОР.

Церемонія нагородження супроводжувалася концертною програмою.


Про фестиваль:
НовиниЗапоріжжя

Комментариев нет:

Отправить комментарий

После текста обсуждения выбирайте подпись Анонимный