среда, 24 января 2018 г.

Обласний семінар «Інноваційні форми з патріотичного виховання учнівської молоді»

24 січня 2018 року КЗ «Центром туризму» ЗОР проведено обласний семінар на тему «Інноваційні форми з патріотичного виховання учнівської молоді». В заході взяли участь співробітники Регіонального науково-методичного центру «Освіта та громадянське суспільство» КЗ «ЗОІППО» ЗОР та педагогічні працівники Запорізької області, які працюють у напрямку патріотичного виховання учнівської молоді.
На заході виступили співробітники КЗ «Центру туризму» ЗОР:
- Сова В.В. (методист КЗ «Центру туризму» ЗОР) з докладом про нормативно правове забезпечення з патріотичного виховання учнівської молоді;
- Петроченко В.І. (завідувач відділу краєзнавства та патріотичного виховання КЗ «Центру туризму» ЗОР) доповідь на тему «Національно-патріотичне виховання в системі позашкільної освіти».
Практичним досвідом зі слухачами поділилися:
-Ніколаєв О.С. (методист КЗ «Центру туризму» ЗОР) висвітлив, як впроваджуються в Запорізькій області інтерактивні форми і методи роботи з патріотичного виховання учнівської молоді на прикладі скаутської навчально-виховної технології;
-Шконда М.А (директор КЗ «Запорізького обласного центру патріотичного виховання молоді» ЗОР) висвітлила про діяльність Центру з національно-патріотичного виховання та про заходи, які проводяться з молоддю Запорізького краю в цьому напрямі. Марина Анатоліївна презентувала інтерактивну настільну гру "Українська революція 1917-1921 років", яка розроблена Інститутом національної пам'яті.
-Богомолова Н.М. (методист Регіонального науково-методичного центру «Освіта та громадянське суспільство» КЗ «ЗОІППО» ЗОР) доповіла про використання та значення інтерактивних виховних технологій у формуванні високої патріотичної свідомості серед учнівської молоді на прикладі квест-гри «Я – Громадянин». Квест було проведено протягом 2015-2017 років в м. Запоріжжі, Енергодарі, Оріхові, Пологах і до якого долучилися більше 900 осіб учнівської молоді.

Таким чином, присутні мали змогу ознайомитись з актуальними програмами національно-патріотичне виховання на 2017-2020рр., а також побачити практичні методи їх впровадження.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

После текста обсуждения выбирайте подпись Анонимный