вторник, 17 апреля 2018 г.

Тренінги за програмою «З УКРАЇНОЮ В СЕРЦІ»



Для забезпечення успішності, ефективності національно-патріотичного виховання дітей та молоді на засадах партнерства надзвичайно важливим є удосконалення підготовки та перепідготовки відповідних кадрів. На цьому акцентовано увагу у Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки. Зокрема, наголошено, що зусилля мають бути зосереджені на організації підготовки фахівців із національно-патріотичного виховання дітей та молоді, підвищенні кваліфікації фахівців, які працюють у цій сфері, оволодінні ними знаннями, уміннями і навичками, розробленні для цього відповідних навчальних програм, що забезпечить ефективне впровадження змісту національно-патріотичного виховання.
3-5 та 11- 13 квітня 2018 року педагогічні працівники освітніх закладів Запорізької області пройшли навчання на тренінгу за програмою «З УКРАЇНОЮ В СЕРЦІ» (програма затверджена вченою радою Інституту проблем виховання НАПН України). Забезпечує проведення тренінгів РНМЦ «Освіта та громадянське суспільство».
Учасники тренінгу поглибили знання про: патріотизм як суспільну та особистісну цінність; якості людини-патріота; концептуальні засади патріотичного виховання дітей та учнівської молоді в умовах модернізаційних суспільних змін;  основні тенденції та зміст патріотичного виховання особистості; підходи до виховання громадянина-патріота; форми і методи патріотичного виховання, а також формували практичні уміння щодо організації продуктивної педагогічної взаємодії з дітьми та учнівською молоддю для спонукання зростаючої особистості до активного прояву соціальної позиції «патріота-громадянина».

Інтерактивні вправи та руханки додали учасникам позитивного настрою, створювали атмосферу взаєморозуміння та натхнення до подальшого впровадження сучасних інновацій з національно-патріотичного виховання дітей та молоді.
Всі учасники отримали сертифікати та відбули до навчальних закладів із певними планами найближчих заходів у з учнівською молоддю.



Комментариев нет:

Отправить комментарий

После текста обсуждения выбирайте подпись Анонимный