пятница, 25 января 2019 г.

Студенти у «Країні гідності»

22 січня 2019 року за ініціативи  Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області спільно з Координаційною радою молодих юристів при Головному територіальному управлінні юстиції у Запорізькій області методистом РНМЦ «Освіта та громадянське суспільство» Богомоловою Н.М. у Запорізькому обласному центрі молоді зі студентами вищих навчальних закладів Запоріжжя  провели навчальну гру «Країна гідності».
«Країна Гідності» – це карткова гра, у якій гравців як членів парламенту вигаданої однойменної країни просять прийняти рішення про соціальну політику щодо соціальних прав у рамках плану розвитку на найближчі п’ять років. Добираючи аргументи під час прийняття рішень, гравці більше дізнаються про соціальні права та їх зв’язки з соціальною політикою.
Завдяки навчальній грі учасники вивчають соціальні права й соціальну політику через призму прав людини. Гра спонукє молодь до зростання громадянської активності щодо просування соціальних прав через дії різного масштабу на місцевому або ж національному рівні.
«Країна Гідності» – це симуляційна гра, що вдало поєднує ігрову та навчальну складову, учасники вчаться приймати найкращі рішення для реалізації соціальних прав громадян вигаданої країни та узгоджувати спільне бачення в робочих групах.
Отже, на час гри сорок студентів стали членами парламенту вигаданої країни. П’ять команд жваво обговорювали пріоритетні напрями та узгоджували спільне бачення реалізації державної політики щодо забезпечення соціальних прав громадян  й шляхи вирішення існуючих проблем в країні на найближчі п’ять років. Представники кожної команди представили свої стратегії розвитку країни та після об’єднання в єдиний парламент визначили найбільш ефективну стратегію в цьому напрямку.
Підсумовуючи результати гри, студенти зазначили, що навчальна гра виявилася дуже пізнавальною та допомогла їм не тільки дізнатися про соціальнї права, отримати навичку ефективної комунікації та аргументації, а й уміння приймати  відповідальні рішення.

 ДИВИТИСЯ РЕПОРТАЖ


Комментариев нет:

Отправить комментарий

После текста обсуждения выбирайте подпись Анонимный