пятница, 20 сентября 2019 г.

Тренінг «Разом в громаді – разом в державі»


Розвиток і функціонування громадянської компетентності на сьогодні є одним із найважливіших питань. Подальший розвиток України як суверенної і незалежної, демократичної, соціальної правової держави, в якій людина, її життя та здоров‘я, честь і гідність, недоторканність і безпека, згідно зі ст.ст. 1 і 3 Конституції України, визнаються найвищою соціальною цінністю, стає ефективним лише за умови існування дієздатного громадянського суспільства.
З 17 по 19 вересня 2019 року 20 педагогічних працівників Запорізького регіону пройшли навчання за авторською тренінговою програмою «Разом в громаді – разом в державі» (тренери Богомолова Н.М. та Макаренко Т.М.).
Тема та зміст навчальної програми  тренінгу викликає живий інтерес у педагогів, оскільки   проблематика тренінгу обумовлена процесами соціально-громадянського розвитку суспільства, реформування освітньої системи, оновленням педагогічної теорії та практики. Питання формування української національної ідентичності, правової свідомості та загальної культури педагога, підвищення  мотивації до свідомого прояву патріотизму, оволодіння  основними знаннями та вміннями, необхідними для прояву громадянської позиції, а також розвитку соціальної активності, навичок усвідомленого та активного вибудовування власного життя в незалежній українській державі хвилюють педагогів, потребують посиленої уваги та нових акцентів у процесі їх реалізації.
До участі у роботі з педагогами долучаються не лише методисти Центру, але й партнери. Так, впродовж  роботи тренінгу учасники мали змогу крім програмних питань, отримати корисну інформацію від наших партнерів:
-Житняк Людмила Анатоліївна, провідний спеціаліст відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти Управління державної реєстрації нормативно - правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області інформувала про заходи, до організації і проведення  яких педагогічні працівники можуть залучати спеціалістів.
- Дядя Кирил Сергійович, президент ЗГО «Центр розвитку кар’єри «Професіонали», розповів докладно про  проекти, які вони реалізували та про майбутні заходи, в яких можна взяти участь, а саме:  Квесту «Відкрий світ ІТ – професій» та  ІТ фестивалю для дітей  «ITBabyFest 3.0» в м. Запоріжжі.
Учасники тренінгу отримали цікаву і корисну інформацію, щодо основних понять  програми тренінгу, взяли активну участь у розробці та захисті проектів, граючись, побували в «Країні Гідності», проявили свої знання та вміння, розробляючи її бюджет,та впевнилися у складності приймаття важливих рішень не за себе особисто, а за всю краіну, та людей, які в ній проживають, у процесі проведення тренінгу змогли  проявили себе ще й  талановитими  акторами, інсценуючи казку про життя лісової громади.
На завершення тренінгу була проведена руханка, яка стала всім учасникам найулюбленішою.




Комментариев нет:

Отправить комментарий

После текста обсуждения выбирайте подпись Анонимный