вторник, 1 марта 2016 г.

Завершено навчання педагогічних працівників
з методики викладання нового предмету для старшокласників (курсу за вибором) «Кроки до порозуміння» в рамках проекту «Враховуй різницю (Долаємо прірву: інструменти об’єднання роз’єднаних громад)»


25-26 лютого-2016 р. проведені останні навчання педагогічних працівників 30 навчальних закладів Бердянського, Пологівського, Токмацького, Чернігівського, Гуляйпільського, Куйбишевського районів Запорізької області з методики викладання нового предмету для старшокласників (курсу за вибором) «Кроки до порозуміння».
         Найбільш цікавими видалися для учасників  тренінгу теми:
Тема 2. Як зрозуміти іншу людину і навчитись говорити «Ні!»
Тема 4. Чому різноманітність – це ресурс
Тема 5. Як стереотипи впливають на наше життя
Тема 6.  Як поєднати роз’єднані громади
Тема 8. Як відрізнити факти від думок
Тема 11. Що таке дискусія та як взяти в ній участь
            Особливої уваги учасники приділили дебатам.
            Більшість учасників зауважили, що висловлюючи кожен з аргументів на її підтримку за методом «ПРЕС» вони починають все більше говорити від свого імені та висловлювати власну думку.
         За результатами підсумкового анкетування учасники:
- вважають семінар тренінг дуже корисним:
- вважають зміст актуальним, цікавим та нестандартним;
- відзначають що панувала атмосфера доброзичливості та свободи думки;
- визначили для себе головні результати тренінгу (нові знання, новий погляд на форми поведінки у конфліктній ситуації, отримали сучасний інструментарій, зрозуміли як вести дискусію),
Учасники тренінгу також відзначили високий професійний рівень тренерів – Бондарук І.П. (м. Біла Церква, Киівська обласна академія неперервної освіти) та Богомолова Н,М. (РІАЦ «Освіта та громадянське суспільство КЗ «ЗОІППО» ЗОР).
Учасники задоволені Ви своєю роботою на тренінгу, всі вважають зрозумілою методику  та структуру курсу та структуру уроків.

Тренінг проходив на базі Бердянської загальноосвітньої школи І-Ш ст. №5  Бердянської міської ради. Керівництво та колектив школи сприяли проведенню заходу на високому організаційному рівні та створили позитивну атмосферу для продуктивної  роботи всіх учасників.

ФОТОАЛЬБОМ:

ПРОГРАМА КУРСУ

ПОСІБНИК

ГРИФ

Обговорення проекту в пресі та на інформаційних сайтах:
https://www.facebook.com/VrakhovuiRiznytsiu/?fref=ts
У 10 областях України запровадять шкільний курс з протидії пропагандіhttp://www.telekritika.ua/media-osvita/2016-02-24/113314
Освітяни презентували проект громадянської освіти "Враховуй різницю": http://press.unian.ua/pressnews/1273503-osvityani-prezentuvali-proekt-gromadyanskoji-osviti-vrahovuy-riznitsyu.html
Прес-конференція з презентації проекту "Враховуй Різницю": https://www.youtube.com/watch?v=xu1U0x9AXEg
У деяких школах з’явиться предмет «Кроки до порозуміння» з блоком про медіа: http://osvita.mediasapiens.ua/mediaprosvita/kids/z_veresnya_v_deyakikh_shkolakh_zyavitsya_predmet_kroki_do_porozuminnya_z_blokom_pro_media/

Комментариев нет:

Отправить комментарий

После текста обсуждения выбирайте подпись Анонимный