четверг, 28 апреля 2016 г.

Науково-методичні заходи в межах Тижня науки - 2016

На виконання Указу Президента України від 13.10.2015 № 580/2015 «Про Стратегію національно-патріотичного виховання дітей і молоді на 2016-2020 роки», наказу Міністерства освіти і науки України від 16.06.2015 № 641 «Про затвердження Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді, Заходів щодо реалізації Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді та методичних рекомендацій щодо національно-патріотичного виховання у загальноосвітніх навчальних закладах» та в межах Тижня науки – 2016 Регіональним інформаційно-аналітичним центром «Освіта та громадянське суспільство» було проведено ряд науково-методичних заходів за участю Пометун Олени Іванівни, завідувача лабораторії суспільствознавчої освіти Інституту педагогіки НАПН України, доктора педагогічних наук, професора, члена-кореспондента НАПН України.

Так 27 квітня 2016 року на ЗДТРК «Запоріжжя» у прямому ефірі відбулась «Відкрита студія» на тему «Кроки до порозуміння»: виклики суспільства в умовах конфлікту та перехідного етапу. У студії прийняли участь педагогічні працівники, які пройшли навчання та впроваджують курс за вибором «Кроки до порозуміння», учні старших класів та представники громадських організацій (https://www.youtube.com/watch?v=pJyD4ozTd3Y).   
28 квітня 2016 року у Дніпрорудненській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів «Талант» відбувся науково-методичний семінар «Критичне мислення як інструмент формування громадянської компетентності учнів старшої школи». У заході прийняли участь викладачі суспільствознавчих дисциплін, заступники директорів з виховної роботи загальноосвітніх навчальних закладів, методисти районних методкабінетів відділів освіти райдержадміністрацій Запорізької області та органів місцевого самоврядування. Олена Іванівна розповіла про важливість впровадження курсу для старшокласників «Кроки до порозуміння», особливо в сучасних умовах. Окрім цього на семінарі були присутні учні старших класів які вже навчаються за цим курсом.
Також 28 квітня у Запорізькому ліцеї «Логос» відбувся круглий стіл з педагогічними працівниками, які пройшли навчання та впроваджують курс за вибором «Кроки до порозуміння» - «Освітній проект для шкільної молоді - «ВРАХОВУЙ РІЗНИЦЮ» («Долаємо прірву: інструменти для об’єднання розділених громад»): впровадження та підсумки. Під час проведення круглого столу вчителі поділились досвідом впровадження даного курсу. Після цього відбувся науково-методичний семінар «Розвиток критичного мислення учнів засобами різних предметів» на якому були присутні вчителі суспільствознавчих дисциплін, заступники директорів з виховної роботи, методисти районних методкабінетів відділів освіти райдержадміністрацій Запорізької області та органів місцевого самоврядування, методисти-координатори методичних підрозділів ІАМЦ Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Запорізької міської ради.
З привітальним словом до учасників семінару звернулись заступник начальника управління, начальник відділу Департаменту освіти і науки Запорізької облдержадміністрації Хівріч В.В. та ректор Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Пашков В.В.. На семінарі Олена Іванівна розповіла як потрібно обирати підручники для навчання, презентувала книги з курсу «Кроки до порозуміння», розповіла про важливість використання інтерактивних технологій.
Окрім цього на початку семінару за поширення власного педагогічного досвіду, педагогічної майстерності та активну участь у Сьомій Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти» були нагороджені дипломами  Боровик Юлія Анатоліївна, викладач Запорізького коледжу радіоелектроніки Запорізького національного технічного університету, Шконда Марина Анатоліївна, директор Комунального закладу «Обласний центр патріотичного виховання молоді» Запорізької обласної ради, Стариковська Олена Олександрівна, завідувач програмно – методичного сектору Комунального закладу «Обласний центр патріотичного виховання молоді» Запорізької обласної ради та Писанець Вікторія Володимирівна, в.о. директора Комунального закладу «Запорізька обласна бібліотека для юнацтва» Запорізької обласної ради.

29 квітня 2016 року відбувся круглий стіл на тему «Інноваційні проекти в освіті: проблеми та пошуки» з керівниками структурних підрозділів, науково-педагогічних та педагогічних працівників Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Ректорат інституту  підписав спільний договір про співробітництво та віддячив Олену Іванівну за активну працю з педагогічними працівниками навчальних закладів Запорізького регіону.




ФОТО:

Комментариев нет:

Отправить комментарий

После текста обсуждения выбирайте подпись Анонимный