понедельник, 12 декабря 2016 г.

ІІІ обласний турнір юних правознавців

З метою підвищення загального рівня правової освіти, формування у дітей та молоді поваги до права, популяризації правових знань серед учнівської молоді та правового виховання школярів, згідно наказу Департаменту освіти і науки Запорізької облдержадміністрації від 21.10.2016 р. №0771 РІАЦ «Освіта та громадянське суспільство» спільно із Координаційною радою молодих юристів при Головному територіальному управлінні юстиції у Запорізькій області на базі державного вищого навчального закладу «Запорізький національний університет» Міністерства освіти і науки України 10 грудня 2016 року проведено ІІІ обласний турнір юних правознавців.
В Турнірі змагались 25 команд: учні з 13 загальноосвітніх, 5 професійно-технічних навчальних закладів та студенти 7 коледжів м. Запоріжжя та Запорізької області.

До Журі Турніру запрошені фахівці-правники: науково-педагогічні працівники Запорізького національного, Запорізького національного технічного та Класичного приватного університетів, вчителі загальноосвітніх навчальних закладів, співробітники Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області; Головного управління Національної поліції України в Запорізькій області, Патрульної поліції м. Запоріжжя, Регіонального, Першого та Другого запорізьких місцевих центрів з надання безоплатної вторинної допомоги, кримінально-виконавчої інспекції Управління державної пенітенціарної служби у Запорізькій області, Управління Держспецзв’язку в Запорізькій області, громадської приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини у Запорізькій області, адвокати.
Учасників Турніру привітали:
Васильчук Г. М., (д.і.н., проф.), проректор Запорізького національного університету;
Коломоєць Т.О. (д.ю.н., проф.), декан юридичного факультету Запорізького національного університету;
Мальований М.М. (к.ф.н.), завідувач Регіонаьного інформаційно-аналітичного центру «Освіта та громадянське суспільство» Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти;
Паскевська Ю.А, (к. псих.н., доц.) начальник відділу доуніверситетської підготовки, профорієнтації та працевлаштування Запорізького національного університету;
Денисова Г.Г., заступник начальника відділу дошкільної, середньої та професійної освіти Департаменту освіти і науки Запорізької облдержадміністрації;
Кравченко Н.В., заступник начальника відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти Управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області;
Біленко В.А. (к.ю.н, голова ради «Запорізької обласної організації Союзу юристів України»,
Прикрасили захід своїми виступами учні ЗОШ №38, «Січового колегіуму» та учасники клубу спортивного бального танцю «Фаворит».
У фінальному раунді змагалися 3 команди: «25 кадр» (Запорізька гімназія №6), «SUITS» (Економіко-правничий коледж ЗНУ) та «Бійці за справедливість» (Запорізький гуманітарний коледж ЗНТУ). Із невеликим розривом у балах перемогу виборола команда  «SUITS» (Економіко-правничий коледж ЗНУ), друге місце посіла команда «25 кадр» (Запорізька гімназія №6) та третє місце дісталося команді «Бійці за справедливість» (Запорізький гуманітарний коледж Запорізького національного технічного університету).
Всі команди учасники Турніру отримали подарунки від партнерів: громадських організацій - Адвокатське об’єднання «Цезар», Адвокатське об’єднання «Гладкий та партнери», від торгової марки «Лускунчик-Смакунчик», Карамельної  майстерні «Веселі карамелі» та від Запорізького національного університету.

Головне територіальне управління юстиції у Запорізькій області висловило вдячність за активну участь у підготовці та проведенні ІІІ Запорізького обласного турніру юних правознавців педагогічним працівникам, які підготували команди, членам журі та членам організаційного комітету (від ЗОІППО - Богомоловій Н.М., Мальованому М.М., Долговій О.В., Макаренко Т.М., Федорець І.А., Попович Я.М., Ушаковій Г.Р., Устименко О.С.), яким вдалося забезпечити високий організаційний та професійний рівень правовиховного заходу.
Турнір проходив в Запорізькому національному університеті, що для молоді дало можливість відчути причетність до наукової сфери.
Загальний настрій всіх учасників Турніру показав, що молодь прагне правових знань, які так потрібні кожному громадянину та стають безперечним фактором у  формуванні громадянської компетентності.










Комментариев нет:

Отправить комментарий

После текста обсуждения выбирайте подпись Анонимный