понедельник, 12 декабря 2016 г.

Інтелектуальний спаринг «Прав?Да!»,

   
У Всеукраїнський тиждень права 7 грудня 2016 року РІАЦ «Освіта та громадянське суспільство» спільно з Координаційною радою молодих юристів при Головному територіальному управлінні юстиції у Запорізькій області, Обласним центром патріотичного виховання молоді провели інтелектуальний спаринг «Прав?Да!»,
        Основна мета заходу – донести складні правові принципи, стати обізнаним у юридичних питаннях та поспілкуватись щодо основних прав людини у доступній формі. Свої знання з правової тематики перевіряли дві команди:«Блискавка» (учні Запорізької ЗОШ №4») та «Сузір’я» (студенти ЗКР ЗНТУ).
На початку заходу студенти виконали пісню рок-группи МОТОР'РОЛЛА –«8-ий колір», що дало можливість учасникам додати святкового настрою.

Під час проведення конкурсів, за правильністю наданих рішень стежила експертна комісія у складі 12 спеціалістів-правників:
Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області, Головного управління Національної поліції України в Запорізькій області, Патрульної поліції м. Запоріжжя, Регіонального, Першого та Другого запорізьких місцевих центрів з надання безоплатної вторинної допомоги, кримінально-виконавчої інспекції Управління державної пенітенціарної служби у Запорізькій області,громадської приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини у Запорізькій області, адвокати.
Учасники конкурсів продемонстрували вміння висловлюватися з позиції законослухняних громадян та відповідальних студентів.
Вирішувати нелегкі інтерактивні правові завдання допомагав і глядацький зал.
     
 Конкурси проходили азартно та з захопленням. Всі, хто був присутній в залі, отримали масу позитивних емоцій.
     Осучаснений спаринг своєрідною «родзинку»– правовим реп-батлом. Команди демонстрували свою майстерність у написанні текстів, використовуючи положення Декларації прав людини.
      Всі учасники заходу залишились задоволені, бо перемогла дружба!
При нагородженні учасників спарингу була відзначений певний рівень правової обізнаності молоді.
Проведений захід сприяв прищепленню у студентів поваги до прав і свобод людини та громадянина, виховання поваги до Конституції України, державних символів, формування політичної та правової культури особистості, формування почуття власної гідності, свободи, честі, самодисципліни, прищеплення глибокого усвідомлення взаємозв'язку між правами людини та її громадянської  відповідальності.




Комментариев нет:

Отправить комментарий

После текста обсуждения выбирайте подпись Анонимный