понедельник, 12 декабря 2016 г.

Всеукраїнський тиждень права – час формування свідомого громадянина


Щороку у грудні в Україні проходить Всеукраїнський тиждень права, мета якого - підвищити рівень правової культури населення, а також поінформувати громадян щодо їхніх конституційних прав та обов’язків, можливостей їх реалізації та захисту.
На виконання Указу Президента України від 8 грудня 2008 року №1149  «Про Всеукраїнський тиждень права», Плану заходів з проведення у 2016 році Всеукраїнського тижня права (розпорядження Кабінету Міністрів України від 31 серпня 2016 року № 627-р) з метою підвищення загального рівня правової освіти, формування у громадян поваги до права, в рамках заходів до Всеукраїнського тижня права та міжнародної правозахисної акції «16 днів проти насилля», співробітниками РІАЦ «Освіта та громадянське суспільство» спільно з Координаційною радою молодих юристів при Головному територіальному управлінні юстиції у Запорізькій області з 5 по 10 грудня 2016 року організовані та проведені правоосвітні та правовиховні заходи.

Так 6 грудня (на базі Біленьківська ЗОШ) та 8 грудня (на базі Кушугумського НВК «Інтелект» ) за ініціативи Служби у справах дітей Запорізької райдержадміністрації пройшли зустрічі педагогічних працівників, дітей, учнівської молоді та батьківської громади Запорізького району із фахівцями–правниками: співробітниками Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області; Головного управління Національної поліції України в Запорізькій області, Патрульної поліції м. Запоріжжя, Регіонального, Першого та Другого запорізьких місцевих центрів з надання безоплатної вторинної допомоги, кримінально-виконавчої інспекції Управління державної пенітенціарної служби у Запорізькій області, громадської приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини у Запорізькій області та  адвокатами.
Найбільш цікавим для старшокласників став інтелектуальний спаринг «Прав?Да!». Під час спарингу молодь виявляла свої знання з прав людини, змагалася у можливостях щодо іх реалізації у повсякденному житті, дізнавалася про механізми реалізації громадянських прав в Україні, а також про особливості застосування правових норм щодо неповнолітніх.
8 грудня Богомолова Н.М. взяла участь у телевізійній передачі «Знак запитання» (ЗДТРК «Запоріжжя»), яка була присвячена Всеукраїнському тижню права та міжнародній правозахисній акції «16 днів проти насилля».
9 грудня у Запорізькій обласній бібліотеці для дітей «Юний читач» проведений правовий лікбез «Права людини в Інтернеті».

Також 9 грудня Богомолова Н.М. взяла участь в інформаційно-методичній нараді для заступників директорів з виховної роботи загальноосвітніх навчальних закладів Шевченківського району м.Запоріжжя «Співпраця навчальних закладів і поліції в попередженні протиправної поведінки дітей та молоді».

Ми вільні діти України
Ми маєм право на освіту,
Ми маєм право на ім'я.
Ми вільні діти всього світу,
В правах ми рівні: ти і Я.

Ми маєм право на родину,
Ми маєм право на життя.
Ми вільні діти України,
Її майбутнє: ти і Я.
Середа Ольга Іванівна

КДНЗ ясла-садок «Посмішка» Чернігівської селищної ради 




Комментариев нет:

Отправить комментарий

После текста обсуждения выбирайте подпись Анонимный