пятница, 27 января 2017 г.

Тренінг для координаторів волонтерської роботи в закладах освіти


Відповідно до наказу департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації № 0033 від 16.01.2017р. Регіональний інформаційно-аналітичний центр «Освіта та громадянське суспільство»  на базі Хортицького району проводив тренінг для координаторів волонтерської роботи в закладах освіти. До навчання на тренінг були залучені педагоги Хортицького району, педагогічного коледжу, Хортицької реабілітаційної академії, шкіл-інтернатів № 4 та «Орієнтир». Навчання проводилось за підтримки «Інтернаціонального об’єднання німецьких представників» (GIZ).           
Із вступним словом до учасників тренінгу звернувся керівник центру Мальований Микола Михайлович. Він акцентував увагу присутніх на нормативно-правову базу розвитку волонтерської діяльності в закладах освіти.
       Під час чотириденного навчання педагоги отримали знання та практичні навички з питань управління діяльністю волонтерів, послідовності етапів планування проектів, навчились визначати проблеми, над якими слід працювати під час організації волонтерської діяльності, з’ясували критерії успішності проектів, а також навчились мотивувати учнів до залучення у волонтерську діяльність. Координатори засвоїли чіткі поняття «волонтерська діяльність» та «благодійна діяльність» та відмінності між ними.
       Практична та самостійна робота учасників заходу озброїла їх необхідним інструментарієм для подальшої координації волонтерської роботи в закладах освіти.
      А для отримання сертифікатів слухачі тренінгу повинні у своєму навчальному закладі упродовж наступного місяця продемонструвати дієвість отриманих знань: запровадити проект або його елементи.
         Тренери не залишають без своєї підтримки та подальшого супроводу учасників тренінгу. Для супроводу координаторів волонтерського руху в закладах освіти створена закрита група у F «Координатори волонтерських груп Запоріжжя».






Комментариев нет:

Отправить комментарий

После текста обсуждения выбирайте подпись Анонимный