понедельник, 22 мая 2017 г.

18.05.2017 року Регіональним науково-методичним центром «Освіта та громадянське суспільство» проведено семінар на тему «Освіта для демократичного громадянства: стан та перспективи. Зростаємо в демократії». У семінарі взяли участь: методисти районних методкабінетів, заступники директорів з виховної роботи, педагоги-організатори, класні керівники загальноосвітніх, інтернатних, професійно-технічних навчальних закладів та коледжів (85 учасників).
Про роль критичного мислення у формуванні громадянської компетентності учасників навчально-виховного процессу розповідала Петровська Ірина Олександрівна (вчитель російської мови та зарубіжної літератури Омельницької філії ім. ак. М.А.Доллежаля КЗ "НВК "Основа" Преображенської сільської ради Оріхівського району Запорізької області).
Як проектна діяльність впливає на формування громадянської компетентності учасників навчально-виховного процессу та про результати проектної діяльності у навчальному закладі учасник дізналися від Хайруліної Олесі Сергіївни (заступника директора з НВР Запорізького навчально-виховного закладу №109).
Дуже цікавою видалась інформація про досвід співпраці органів студентського самоврядування та адміністрації Запорізького коледжу радіоелектроніки ЗНТУ, про який учасники дізналися від Клименко Ганни Валеріївни (методиста ЗКР ЗНТУ) та учнівської молоді коледжу
Косаренко Світлана Віталіївна (заступник директора Запорізької спеціалізованої школи з поглибленим вивченням іноземної мови №7) звернула увагу присутніх на формування правової культури учасників навчально-виховного процесу засобами неформальної освіти. Вона розповіла про мандрівну виставку «Кожен має право знати свої права», яка проходила з 18.04-28.04.2017 року у КЗ ЗОІППО ЗОР та підкреслила, що методика експозиції спонукає учнівську молодь до самостійного пошуку інформації, яка їх цікавить. Саме такий науково-дослідницький підхід до навчання і намагаються розвинути викладачі у сучасній освіті.
Таким чином, педагогічна спільнота Запорізької області впроваджує в навчально-виховний процес вимоги сучасної освіти щодо освіти з демократичного громадянства та освіти з прав людини.








Комментариев нет:

Отправить комментарий

После текста обсуждения выбирайте подпись Анонимный