вторник, 6 июня 2017 г.

З вересня 2016р. розпочав роботу Всеукраїнський освітній проект «Відкривай Україну». Організатором проекту є благодійний фонд «Фундація соціальних інновацій «З країни в Україну». Метою проекту є створення онлайн та офлайн середовища для розвитку підлітків малих міст України, у якому вони набудуть необхідних компетентностей та отримають можливість реалізувати командою власну ідею у своєму місті.
На виконання наказу ДОН №0868 від 30.11.2016 року до проекту долучилися і команди Запорізької області: К.Дніпровська -1, м.Бердянськ -6, м.Токмак -1, смт Чернігівка -3, м.Мелітополь -9 всього зареєструвалося 20 команд.
3 червня 2017 року в приміщенні Класичного приватного Університету відбувся півфінал південно-східного регіону, в якому прийняли участь команди Дніпровської, Херсонської та Запорізької областей – всього понад 200 учасників. Запорізьку область гідно представили команди м.Мелітополя (гімназії №5, №19, ЗОШ №11, ЗОШ №14), м.Бердянська (ЗОШ №11, 16, гімназія №1 «Надія» та Бердянський муніципальний ліцей), Токмацька ЗОШ №6, Кам′янсько-Дніпровська ЗОШ №6, опорний навчально-виховний заклад Чернігівська ЗОШ та Стульнівська НВК Чернігівського району.
Захід урочисто відкрили заступник директора департаменту освіти і науки Запорізької ОДА Захарчук В.М., проректор Класичного Приватного університету Білоусов С.А., представник Благодійної Організації «Благодійний Фонд «З країни в Україну» Скворцова О. Науково-методичний супровід та моніторинг Проекту здійснювали департамент освіти і науки Запорізької ОДА та регіональний науково-методичний центр «Освіта та громадянське суспільство» КЗ ЗОІППО ЗОР.
Півфінал видався цікавим та запеклим. Командами були презентовані нагальні проекти міського етапу: це і молодіжний челлендж і організація масових заходів для шкільної молоді і реконструкція міського парку і розфарбовування бетонних напівсфер у місті, «Веселий люк», «Звільни книгу» і облаштування території міста і екопроекти щодо сортування сміття і т. ін.
Компетентне журі у складі директора обласного Центру патріотичного виховання Шконди М.А., представника Дніпровського проекту Осмоловської С., Миколаївського проекту Кутняк Н. та Гармаша І. відомого запорізького культурного та громадського діяча після презентації та перегляду всіх робіт одноголосно визначило переможця – Бердянська гімназія №1 «Надія» з роботою «Облаштування оглядового майданчику».









Комментариев нет:

Отправить комментарий

После текста обсуждения выбирайте подпись Анонимный