понедельник, 6 ноября 2017 г.

Тренінг за програмою «З Україною в серці!»

Згідно наказу Департаменту освіти і науки Запорізької облдержадміністрації від 29.05.2017 р. №184 з 1 по 3 листопада 2017 року проведено тренінг з національно-патріотичного виховання за програмою «З Україною в серці!» для працівників позашкільних, загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів. Загальна кількість присутніх склала 22 особи.
Тренінг проведено Регіональним науково-методичним центром «Освіта та громадянське суспільство» КЗ «ЗОІППО»ЗОР спільно з Обласним центром патріотичного виховання молоді. Захід проходив у приміщенні Обласного центру молоді. Тренерами заходу виступили Богомолова Н.М. (методист РНМЦ «Освіта та громадянське суспільство» КЗ «ЗОІППО»ЗОР) та Шконда М.А. (директор КЗ «Обласний центр патріотичного виховання молоді» ЗОР).
В умовах корінних змін в житті нашої країни стає важливим забезпечення формування в учнівської молоді таких громадянських якостей, які б дали можливість реалізувати себе як особистість у демократичному суспільстві. Адже таке суспільство потребує відповідальних громадян, які вільно орієнтуються у складній сучасній суспільно-економічній та політичній ситуації.
Формування громадянськості учнівської молоді сьогодні визнано найважливішим напрямом державної політики в галузі освіти. Однак, ствердження громадянських цінностей у суспільстві, формування вільної особистості, яка має стійку громадянську позицію, усвідомленні життєві орієнтири та громадянську активність у демократичній системі освіти має реалізовуватися через принципово новітні підходи внаслідок особистої прихильності молодого покоління до них, що підкреслює значимість соціалізації нової генерації молоді, зокрема, старшокласників як завтрашніх повноправних громадян.
Патріотичне виховання – складова національного виховання, головною метою якого є становлення самодостатнього громадянина-патріота України, гуманіста і демократа, готового самовіддано розбудовувати її як суверену, незалежну, демократичну, правову, соціальну державу і забезпечувати її національну безпеку, знати свої права і обов’язки, цивілізовано відстоювати їх, сприяти єднанню українського народу, громадянському миру і злагоді в суспільстві.
На сьогоднішній день значно зріс інтерес держави до виховання громадян-патріотів України, сформовано соціальне замовлення на розробку ефективних технологій патріотичного виховання підростаючого покоління.

Процес патріотичного виховання здійснюється в навчальній, позакласній і позашкільній діяльності, сім'ї, дитячих та юнацьких об’єднаннях. Саме тому Інститутом проблем виховання Національної академії педагогічних наук України розроблено тренінг «З Україною в серці!» для підготовки інструкторів з національно-патріотичного виховання дітей та учнівської молоді.






Комментариев нет:

Отправить комментарий

После текста обсуждения выбирайте подпись Анонимный