понедельник, 6 ноября 2017 г.

«СПІЛЬНО ДО МЕТИ» ПРОЕКТ ДЛЯ НАЦІОНАЛЬНИХ МЕНШИН УКРАЇНИ

3-4 листопада 2017 року методист РНМЦ «Освіта та громадянське суспільство» Богомолова Н.М. взяла участь у воркшопі проекту для національних меншин України «Спільно до мети», який ініційований Goethe-Institut в Україні та проводиться за підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини під керівництвом Інституту міжнародних досліджень (CIVIC) у Німеччині  та у співпраці з Конгресом національних громад України та Радою німців в Україні.
Мета проекту - створення платформи для обміну досвідом представників різних національних меншин України, які повинні протистояти викликам сьогодення; посилення ролі національних меншин в Україні та мотивація молодого покоління до активної діяльності та розбудови українського громадянського суспільства.
Проект складався із чотирьох етапів. На трьох попередніх воркшопах у квітні, травні та липні були розроблені головні теми та можливі сценарії для майбутньої співпраці між об'єднаннями меншин, що стало основою інтерактивної симуляції.
На завершальному воркшопі відбулася презентація проекту,  продемонстрована сама моделююча гра та тренінг для майбутніх мультиплікаторів.

Модерація заходів та розробка матеріалів проекту здійснюваля референтами Інституту міжнародних досліджень (CIVIC) у Німеччині - докт. Александром Буркою та Хольгером-Міхаелєм Арндтом, які мають багаторічний досвід розробки та проведення моделюючих ігор у Східній та Західній Європі.


Комментариев нет:

Отправить комментарий

После текста обсуждения выбирайте подпись Анонимный