среда, 21 ноября 2018 г.

Освітній проект «Відкривай Україну»



20 листопада 2018 року співробітники Регіонального науково-методичного центру «Освіта та громадянське суспільство» Мальований М.М., Онопко О.О,  разом з командами вчителів та учнів Запорізького регіону (Соколівський навчально – виховний комплекс Вільнянської районної ради Запорізької області, загальноосвітня школа №2 м. Гуляйполе, Запорізька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 101 Запорізької міської ради, Білозерська школа –інтернат «Дивосвіт» , Василівського району,Запорізька загальноосвітня школа №97 Запорізької міської ради , Запорізька школа – інтернат Хортицької національної академії, Приазовска ОТГ, ОНЗ Приазовська спеціалізована школа I-III ступенів «Азимут», КЗ «Дніпрорудненська спеціалізована школа I-III ступенів «Світоч» »Василівського району, Запорізька спеціалізована школа I-III ступенів №100 Запорізької міської ради, Запорізький ліцей №34 Запорізької міської ради, Запорізька загальноосвітня школа №95 Запорізької міської ради, Запорізька гімназія №45 Запорізької міської ради, Відраднинська загальноосвітня школа I-III ступенів Запорізької районної ради Запорізької області, Запорізька спеціалізована школа №72 Запорізької міської ради.) взяли участь у освітньому проекті для учнів 7-11 класів з усієї України, який має назву «Відкривай Україну».
Освітній проект «Відкривай Україну» – це потужна ресурсна база, яка сприяє формуванню необхідних компетенцій сучасної молодої людини, розвиває життєстійкість молодих людей, формує навички критичного мислення, для вміння визначення проблем у своїх громадах та запропонувати інноваційні рішення для їх вирішення, а громадам отримати максимум переваг від пропозицій молоді.  мають можливість реалізувати командою власну ідею у школі, а згодом - у місті.
Важлива інформація: у команді має бути по 2 людини з 7го по 11ий клас, А реєструватися необхідно індивідуально кожному учаснику до 25 листопада 2018 року.
Хто може брати участь у проекті: 
1. УЧАСНИКИ - учні шкіл з 7 по 11 клас: мінімальна кількість зареєстрованих школярів з однієї школи має бути 10 осіб - 2 учні з 7 класу, 2 учні з 8 класу, 2 учні з 9 класу, 2 учні з 10 класу, 2 учні з 11 класу*; 
2. МЕНТОРИ – вчителі шкіл; 
3. КОМАНДА - формується з 26.11.2018 після закінчення реєстрації.


ЛИСТ МІНІСТЕРСТВА
ЛИСТ ДЕПАРТАМЕНТУ ОСВІТИ

ЩО НЕОБХІДНО ЗРОБИТИ ДЛЯ УЧАСТІ У ПРОЕКТІ:
КРОК 1. до 25.11.2018 зареєструватися на платформі www.vidkruvai.com.ua/register.
У формі реєстрації, занести всі свої дані: прізвище, ім’я, по-батькові, назва, номер школи . Якщо школи  немає  в списку, то її нелбхідно додати самостійно.
Школярі у формі реєстрації позначають себе як учасники, вчителі як ментори. 
КРОК 2. Подальша участь у проекті передбачена за алгоритмом навчальної програми проекту. Все відбувається он-лайн через платформу www.vidkruvai.com.ua. В особисті кабінети учасників направляються завдання індивідуального та командного характеру, виконання яких дозволяє переходити від одного етапу проекту до іншого. Також, навчальна програма супроводжується відеоматеріалами навчального та мотиваційного характеру.
Проект має ІІІ етапи:
І ЕТАП – командоутворюючий. Формування команди відбувається за інструкцією, завданнями та рекомендаціями тренерської групи проекту через навчальну онлайн лабораторію, що створена на платформі www.vidkruvai.com.ua.
Команду формує тільки капітан, тільки він може надіслати через онлайн платформу запрошення до інших учасників долучитися до команди. Запрошення надсилається на електронну пошту, що була вказана під час реєстрації. Після того як команда сформована, всі учасники переходять до процесу вибору ментора. Затверджений командою ментор, також отримує запрошення від каптана на електронну пошту, долучитися до роботи команди.
На цьому етапі команди аналізує проблематику школи, обирають найбільш актуальну проблему та вирішують її шляхом реалізації проекту на рівні школи. 
II ЕТАП - проектний - командна робота над розробкою презентаційного проекту за одним із двох напрямів: культурний та соціальний. Команди, які пройшли до ІІ етапу досліджують проблематику громади, села, міста, регіону, району шляхом проведенням соціального опитування та розробляють проект відповідно до виявленої суспільної значимої проблеми. Реалізація проекту відбувається за підказками розробленого проектного алгоритму. 
ІІІ ЕТАП – регіональний півфінал - визначення регіональних переможців. Регіональні півфінали проводяться в один день в усіх регіонах України одночасно; на конкурсній основі екпертне журі обирає один проект-переможець соціального або культурного концепту, який братиме участь у фіналі в м. Києві. До регіонального півфіналу можуть пройти не більше 20 команд з регіону: 10 команд з проектами соціально та 10 команд з проектами культурного концептів.
ІV ЕТАП – фінал-Визначення переможців проекту Відкривай Україну. Переможці проекту отримують надзвичайну можливість відвідати країни Європи з метою розширення та поглиблення досвіду в соціальному та культурному проектному менеджменті.
Весь навчальний процес відбувається через геймофіковану онлайн платформу www.vidkruvai.com.ua і побудований на основі відолекцій, індивідуальних та командних завдань, тощо.
Відповідальний в реалізації Регіональний науково-методичний центр «Освіта та громадянське суспільство». Методист Онопко О.О.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

После текста обсуждения выбирайте подпись Анонимный