понедельник, 8 апреля 2019 г.

Проект «Посади дубочок для синів та дочок»


22 березня поточного року  в заклади освіти направлено лист ДОН про підтримку проекту «Посади дубочок для синів та дочок».  Мета якого -  подальший розвиток волонтерського руху в закладах освіти області. Цей проект спільна розробка Регіонального науково-методичного центру «Освіта та громадянське суспільство» комунального закладу «Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» Запорізької обласної ради та ГО Всеукраїнська федерація «СПАС» .



5 квітня про участь у проекті першими прозвітували учні та педагоги комунального закладу «Запорізька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат «Орієнтир» Запорізької обласної ради. Свій проект вони приурочили до 80-ї річниці створення Запорізької області, обрали екологічний напрямок та родинні цінності в процесі його розробки та реалізації. В рамках цього  проекту на території шкільного парку висаджено 3 дубочки, 8 верб, 4 мигдальних дерева, 5 ялівців.

Слід зазначити, що учні цього навчального закладу лише в цьому році встигли прийняти участь в багатьох проектах – «Майбутнє Запорізького краю», «Історія запорозьких козаків для веселих дітлахів», «Казки запорозькі від Санька Сита», «Розповідь діда Базікала» (за творами запорізького письменника Олександра Виженка), «Найкраще місто на землі», «Мислити глобально – діяти локально» та отримати  відзнаки «Лідер проекту».
В заході з реалізації проекту «Посади дубочок для синів та дочок» взяли участь:
- відомий еколог Запорізького краю Мельник Роман Володимирович;
- завідувач Регіонального науково-методичного центру «Освіта та громадянське суспільство» Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, доктор філософії (к.філос.н.), доцент Мальований Микола Михайлович;
- методист Регіонального науково-методичного центру «Освіта та громадянське суспільство» Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Макаренко Тетяна Михайлівна;
- лісничий Олександрівського лісництва Запорізького лісомисливського господарства Третьяков Андрій Павлович;
- інженер лісу Запорізького лісомисливського господарства Хіжняк Богдан Станіславович головний агроном розплідника ТОВ «Високогірне» Стефановський Андрій Васильович.







Комментариев нет:

Отправить комментарий

После текста обсуждения выбирайте подпись Анонимный