понедельник, 8 февраля 2016 г.

Запорізькі педагоги долучилися до нового освітнього проекту «ВРАХОВУЙ РІЗНИЦЮ»


З вересня 2015 року організацією «Вчителі за демократію та партнерство» розпочато новий освітній проект для шкільної молоді - «ВРАХОВУЙ РІЗНИЦЮ». Науковий керівник проекту О.І. Пометун, член-кореспондент НАПН України, доктор пед. наук, проф.
У рамках проекту створено новий предмет для старшокласників - курс за вибором «Кроки до порозуміння», який схвалений для використання у загальноосвітніх навчальних закладах Науково-методичною радою з питань освіти Міністерства освіти і науки України (протокол №1 від 20.01.2016 р.).
Навчальні матеріали курсу містять заняття, що дадуть учням та вчителям сучасні інструменти комунікації; допоможуть формулювати і захищати власну позицію в обговореннях та дискусіях, бути вправними у спілкуванні у громадах, поважати різницю у думках та поглядах, а також опанувати навички, що сприяють згуртованості родини і громади з огляду на існування різних точок зору. Використовувати курс можливо не лише як курс за вибором, а й в якості матеріалів для проведення класних годин під час виховної роботи.
Згідно наказу Департаменту освіти і науки Запорізької облдержадміністрації від 18.01.2016 р. №0031 в Запорізькій області з 28 січня по 26 лютого 2016 року проводяться навчання педагогічних працівників навчальних закладів методики викладання нового предмету для старшокласників згідно графіку:
28-29 січня у м. Дніпрорудне (Дніпрорудненська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів «Талант»);
4-5 лютого у м.Запоріжжя (Запорізька гімназія № 93 Запорізької міської ради);
11-12 лютого у м. Мелітополь (Державний навчальний заклад Мелітопольський професійний аграрний ліцей»);
25-26 лютого у м. Бердянськ (Бердянська загальноосвітня школа І-Ш ст. № 5 Бердянської міської ради).
Організаційно-методичний супровід проведення навчання педагогічних працівників методики викладання нового предмету забезпечує КЗ «Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» ЗОР (регіональний координатор у Запорізькій області співробітник Регіонального інформаційно-аналітичного центру «Освіта та громадянське суспільство» Богомолова Н. М.).
28-29 січня навчання на дводенному тренінгу пройшли педагогічні працівники Запорізького. Василівського, Великобілозерського, Кам’янсько-Дніпровського районів та м. Енергодар; а 4-5 лютого –педагоги м. Запоріжжя, Новомиколаївського та Оріхівського районів.
Педагоги, які пройшли навчання (56 осіб), вважають цей курс актуальним тому, що саме діти та молодь найбільш чутливі до прийняття та осмислення умов сьогодення; він сприяє порозумінню різних верств населення у громаді та інтегрує в життя нові методи та способи спілкування з людьми, поводження з інформацією. Зміст та завдання посібника спрямовані на формування в учнів здатності використовувати здобуті знання у життєвих ситуаціях для вирішення різноманітних проблем, а надані рекомендації щодо використання інтерактивних вправ сприяють формуванню в учнів вмінь та навичок ефективного спілкування.

Педагоги висловили подяку організаторам та тренерам (Бондарук І.П, Здор О.В.) за високий рівень підготовки та проведення занять. 







Комментариев нет:

Отправить комментарий

После текста обсуждения выбирайте подпись Анонимный