среда, 2 мая 2018 г.

Судова реформа на місцевому рівні – просто про складне



В рамках Програми «Нове правосуддя» Громадською організацією «Запорізька правозахисна група» спільно з  Регіональним науково-методичним центром «Освіта та громадянське суспільство» КЗ «ЗОІППО» ЗОР  у Запорізькій області реалізовано проект «Судова реформа на місцевому рівні – просто про складне».
Протягом лютого – березня 2018 року проведені інформаційно-просвітницькі заходи, метою яких було обговорення просування судової реформи на місцевому рівні, за участі представників судів, прокуратури, органів юстиції, адвокатури, громадських активістів та журналістів, педагогічних працівників та студентів ВНЗ (Запорізький коледж радіоелектроніки Запорізького національного технічного університету; Запорізький металургійний коледж Запорізької державної інженерної академії; Державний вищий навчальний заклад «Запорізький будівельний коледж», Класичний приватний університет).
У квітні проведені круглі столи на тему  «Судова реформа на місцевому рівні та захист прав людини», а саме: 19 квітня в містах Токмак (Центральна міська публічна бібліотека) та Мелітополь (коворкінг-центр бібліотеки ім. М.Горького). 23 квітня в містах Енергодар (Енергодарська багатопрофільна гімназія «Гармонія»)  та Дніпрорудне (Дніпрорудненська спеціалізована школа I-III ступенів «Талант»). 24 квітня в місті Бердянськ (Центральна міська бібліотека м. Бердянськ), 27 квітня в місті Запоріжжя (БО «БФ «Карітас Запоріжжя»), У заходах взяли участь понад 100 педагогічних працівників.
Мета круглих столів  - об’єднати представників судів, адвокатури, прокуратури, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, правоохоронних органів, громадських організацій, педагогічних працівників, журналістів та громадських активістів для обговорення судової реформи на місцевому рівні, прав та можливостей доступу до правосуддя вразливих груп населення, міжнародних стандартів захисту прав вразливих груп населення в умовах конфлікту, формування плану спільних дій по моніторингу та імплементації судової реформи на місцевому рівні. Результат круглих столів – розроблені пропозиції щодо плану спільних дій для успішної імплементації судової реформи на місцевому рівні.
У заходах взяли участь понад 100 педагогічних працівників. За кругли м столом педагогічні працівники змогли обговорити питання формування громадянської компетентності з представниками органів виконавчої та судової влади, науковцями та громадськими діячами. Спільні висновки, до яких приходили учасники заходів – необхідність формування у молодого покоління поваги до права, державних інституцій та суду.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

После текста обсуждения выбирайте подпись Анонимный