среда, 2 мая 2018 г.

Cоціальний проект “Всеукраїнський правовий диктант”


В Законі України «Про освіту» її метою визначено, зокрема: «…виховання відповідальних громадян, які здатні до свідомого суспільного вибору та спрямування своєї діяльності на користь іншим людям і суспільству, збагачення на цій основі інтелектуального, економічного, творчого, культурного потенціалу Українського народу.» А також підкреслюється важливість «підвищення освітнього рівня громадян задля забезпечення сталого розвитку України та її європейського вибору.»
26 квітня 2018 року Експертною юридичною службою за підтримки Міністерства юстиції України проведено соціальний проект “Всеукраїнський правовий диктант”.
Вперше в Запорізькій області всі бажаючі мали змогу перевірити свої знання з права і дізнатися про свій рівень захищеності. У проекті взяли участь понад 30 міст України в 24 областях.
У Запорізькій області проект відбувся завдяки безпосередній участі Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти.
Проект підтримали: начальник Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області Сергій Васильцов, голова Координаційної ради молодих юристів при Головному територіальному управлінні юстиції у Запорізькій області Наталя Богомолова, керівники адвокатського об’єднання «Біленко, Балковий та партнери» Олексій Біленко, Руслан Балковий, директор ТОВ «Консалтингово-правова группа «Діалог», судовий експерт за економічною спеціальністю «Дослідження документів бухгалтерського та податкового обліку і звітності» Ольга Лях, представник Секретаріату Верховної Ради України з прав людини в Запорізькій області Олена Дємєнєва.
Учасники Всеукраїнського правового диктанту пройшли тестування та отримали результати своїх індивідуальних знань в області права. Тестові завдання охопили 5 публічних галузей права: сфера фінансів, сфера здоров’я, соціальна сфера, особиста сфера, безпека.
У диктанті взяли участь близько 200 учасників.
За результатами проекту буде створена загальна карта правового здоров’я населення України та будуть сформовані пропозиції для державних органів влади, що дадуть можливість суттєво підвищити рівень правової грамотності громадян України.
Всеукраїнський правовий диктант у Запоріжжі (ВІДЕО)


Комментариев нет:

Отправить комментарий

После текста обсуждения выбирайте подпись Анонимный