понедельник, 21 ноября 2016 г.

Сучасні пріоритети освітньо-виховного
процесу в контексті національно-патріотичного виховання
дітей та молоді
14 листопада 2016 року в Омельницькій  філії імені академіка М.А.Доллежаля КЗ «НВК «Основа» Преображенської сільської ради Оріхівського району (директор закладу Орел Тетяна Іванівна) співробітниками РІАЦ «Освіта та громадянське суспільство» ЗОІППО Наталією Богомоловою та Іриною  Федорець спільно з Обласним центром патріотичного виховання молоді  за сприяння методичного кабінету відділу освіти Оріхівської райдержадміністрації для заступників директорів з виховної роботи шкіл Оріхівського району було проведено семінар «Сучасні пріоритети освітньо-виховного процессу  в контексті національно-патріотичного виховання дітей та молоді».
Семінар було розпочато з екскурсії по школі, яка у 2017 році відсвяткує своє 40-річчя з дня утворення, а з 2014 року носить ім’я славетного земляка академіка Миколи Доллежаля. Учнями школи було проведено екскурсію по шкільному музею, під час якої присутні дізналися історію виникнення назви села, досягнення та здобутки Омельницької громади. Також було відвідано діючу художню галерею учнівських робіт і школярами для учасників семінару було виконано шкільний гімн, авторами якого є вчителі школи Любов Оніщенко та Володимир Гуденко.
Потім присутні відвідали урок з курсу для старшокласників «Кроки до порозуміння», який провела вчитель Ірина Петровська. Учні обговорювали нагальну тему «Чи варто бути інформованою людиною». Новий курс вивчається у школі факультативно з 2016 року, але, як зазначила, Ірина Петровська, зміни у спілкуванні з дітьми та між дітьми вже помітні.
Надалі семінар проходив в інтерактивному режимі: методисти Центру Наталя Богомолова та Ірина Федорець ознайомили учасників семінару із сучасними пріоритетами національно-патріотичного виховання у навчально-виховному процесі, які мають сприяти формуванню у зростаючої особистості патріотичних цінностей та консолідації суспільства навколо ідей єдності держави.
 Марина Шконда, директор Обласного центру патріотичного виховання молоді, запропонувала присутнім практичні вправи щодо вирішення викликів та загроз в аспектах  національно-патріотичного виховання.
  Під час заходу до учасників завітав та звернувся з привітальними словами голова Преображенської об’єднаної територіальної громади Володимир Сідун. Також сільський голова розповів присутнім про позитивні зміни, які відбулися в об’єднаній громаді.
  Також Наталя Богомолова презентувала присутнім Хортинг - школу сили і честі юного українця, розповіла про історію створення Хортингу та напрямки і перспективи діяльності.
 У роботі семінару взяли участь методист методичного кабінету відділу освіти Оріхівської райдержадміністрації Тетяна Досаєва, директор КЗ «НВК «Основа» Преображенської сільської ради Оріхівського району Світлана  Дяченко та головний спеціаліст Преображенської сільської ради Наталля Клименко.

 Впродовж семінару учасники були ознайомлені з методичною літературою щодо організації  національно-патріотичного виховання дітей та молоді.










Комментариев нет:

Отправить комментарий

После текста обсуждения выбирайте подпись Анонимный